Hudvård med 100% NATURLIGA INGREDIENSER

Ingredienserna i våra hudvårdsprodukter kommer direkt från växtriket. De är till 100 % rena och naturliga. Krämerna innehåller växtbaserade oljor, vax, eteriska oljor. De är noga utvalda utefter sina egenskaper och effekter på olika hudtyper. Istället för tillsattser och kemikalier används naturliga ämnen som ger näring till huden. Doften ni känner från våra produkter kommer från blandingar av rena, naturliga eteriska oljor. Inga parfymer används i våra produkter. De eteriska oljorna ger inte bara en behaglig doft utan har också en terapeutisk verkan.
 
De naturliga oljorna tas lätt upp av huden. De förbättrar hudens funktioner, ger näring och skydd. 

Naturlig hudvård innehåller dessutom bara förnyelse-bara råvaror och nedbrytbara ingredienser. 
 
Enligt sajten modette.se använder vi idag över 200 syntetiska och/eller miljöfarliga ämnen på vår kropp redan innan vi går ut genom dörren på morgonen. Hudvårdsprodukter behöver inte innehålla dessa kemikalier och tillsatser. De används eftersom de är billigare, lättare att framställa och mer hållbara än vegetabiliska oljor. Detta anses som bra anledningar att tillverka och sälja produkter innehållande kemikalier. Däremot finns det ingen god anledning för er att sedan gå och köpa dem. De skadar inte bara er hud utan även er kropp och inre organ.

 


KVALITATIVA PRODUKTER KONCENTRERADE
- KRÄMER UTAN TILSATT VATTEN

Produkterna är av högsta kvalitet. Krämerna är Koncentrerade, utan vatten. De innehåller enbart naturliga ingredienser. Det finns många andra hudvårdsprodukter ute i affärer som säger sig vara rena och naturliga, men i själva verket finns det inte många produkter som verkligen är det. Det gäller att vara kritisk om du är angelägen om att hitta en naturlig eller ekologisk produkt på marknaden idag. Det beror på att det ännu inte finns något regelverk som styr vilka hudvårdsprodukter som får kallas naturliga.
 
I många andra produkter är dessutom vatten dess största ingrediens. Detta innebär att du betalar onödiga pengar på vatten som utfyllnad. Dessutom måste man tillsätta kemiska konserveringsmedel i produkter innehållande vatten för att förhindra att produkten blir infekterad av mikroorganismer. I vissa lotion och serum samt hårvårdsprodukter är det dock oundvikligt med en liten del vatten.
 
Vatten är huvudingrediensen i de flesta kemiskt framställda skönhetsprodukter och även i vissa så kallade naturliga krämer. Vatten kan många gånger utgöra upp till 75 % av produktens totala innehåll. I innehållsförteckningen beskrivs det som ”aqua” (latin för vatten) eller i form av ingredienser såsom aloe vera saft, växtextrakt, blomstervatten osv.
 
Våra produkter består av växtbaserade oljor, vax, eteriska oljor av högsta kvalitet. De innehåller enbart naturliga ingredienser. Vid användning blandar man själv ut krämerna med vatten eller så applicerar man krämen på våt hud.


HANDGJORDA I GODA ARBETSMILJÖER

 

Produkterna vi säljer tillverkas på Bio-Aroma på ön Kreta. Här finner man några av de bästa råvarorna för huden. I medelhavsmiljön växer mängder av friska växter och mängder av oliver. Grekland är känd för sin fantastiska olivolja som brukar kallas Kretas flytande guld. Oljorna från Kreta har fantastiska egenskaper på huden. Sedan medeltiden har grekerna haft många hemligheter till en ungdomlig och hälsosam hud. Dessa hemligheter har samlats i de underbara BioAroma-produkterna. Varje produkt är gjord med kärlek och omsorg i en blomstrande by på Kretas landsbyggd. Produkterna är helt och hållet handgjorda och varsamt framtagna. Det läggs mycket omtanke bakom tillverkningen av varje produkt, för att de alla ska bli av högsta kvalitet. 

Visste du...?
Ge huden lite tid att avgiftas


Om du byter till ekologiska hudvårdskrämer kan du uppleva en så kallad ”huddetox”. Hudvårdsexperter menar att detta är en övergångsperiod där huden anpassar sig. Precis som vid en träning- & kost-detox genomgår din hud alltså en naturlig avgiftningsprocess, från kemikalier. Ha tålamod, det kan ta ca tre veckor innan du känner och ser en synlig skillnad. De ekologiska produkterna kommer rena och ge näring till din hud. Men kom ihåg att din hudavgiftning blir mer effektiv om du kombinerar detta med en inre rengöringsprocess. Försök att äta mycket ekologiska grönsaker och frukter och på så sätt även ge din hud näring innifrån.