Ekologisk Ansiktskräm Anti-age/24h Anti-aging Cream

Pris:
260 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
107007
Antal:
Ekologisk anti-age ansiktskräm
24h Anti-aging Cream 40 ml

Nyhet: Denna produkt är nu nominerad av Organic Beauty Awards till bästa ansiktsprodukt!
Detta är en anti-aging produkt som ingår i vårt Naturliga Beautox paket.
- Med Bivax, Neroliolja, Labdanum och Myrra

     Om produkten:

En näringsrik ansiktskräm av högsta kvalitet som motverkar rynkor 

Du kan nu få en ungdomlig hy med hjälp av naturens krafter. Vår 24h Face Cream har en intensiv anti-aging förmåga och uppstramande effekt. Förbättrar elasticitet, minskar rynkor och förebygger åldrande. Du får en slätare och fastare hud. Du kan använda 24h Anti-aging Face Creme i hela ansiktet och runt ögonen. 

Den är extremt skön på huden och håller den återfuktad hela dagen. Fungerar perfekt under din foundation.     Användning:

Efter du lagt på Anti-Wrinckle Eye Cream är 24h Anti-aging Face Cream perfekt för att motverka och eliminera dina rynkor i övriga ansiktet. Krämen innehåller 0% vatten och du kan därför blanda ut krämen med vatten i din handflata eller direkt på huden i ansiktet. Det är även viktigt att vara medveten om att en ytterst liten mängd kräm behövs för hela ditt ansikte och hals. Eftersom att krämen är koncentrerad innehåller även en mycket liten mängd kräm extremt stor mängd örter och nyttigheter. Tar man mer kräm än nödvändigt kan hyn inte absorbera krämen och hyn blir då glansig.    Det finns 3 olika sätt att använda våra ansiktskrämer:

- Blanda ut med vatten/smörj in på blött ansikte
- Sprida ut  en pytteliten mängd koncentrerad kräm i ansiktet
- Blanda ut krämen med vår Face Tonic Lotion för en mer krämig konsistens. Alternativt blanda krämen med vår Aloe Vera Gel, som effektivt motverkar rynkor.

För torr hy: Använd morgon och kväll
För normal hy: Använd morgon och kväll, men blanda ut krämen med vår Aloe Vera Gel på morgonen
För fet hy: Använd endast på kvällen och smörj in ansiktet med vår Aloe Vera Gel på morgonen
     Tips

Ta väldigt lite kräm för att undvika att bli för oljig i hyn.  Det är bättre att ta för lite kräm och om man känner att man behöver mer ta lite till, än att ta för mycket. Tänk att du tar en fjärdedels nagel som du kan blanda ut med vatten. Du kan även tvätta ansiktet och direkt utan att torka ansiktet smörja in dig med krämen för extra mycket fukt.

Man blir lätt stel i ansiktet under sin foundation och sitt puder så ett bra tips är att ha ansiktskrämen under din make-up för att få en mer fuktig och elastisk hy. Du kan också gärna blanda lite ansiktskräm direkt med din foundation. Ansiktet blir då mer smidigt och det känns naturligt - som att du inte bär något smink alls.

Innehållsdeklaration:Mer information: Vitis Vinifera Seed (Grapeseed) Oil, Cera Alba (Beeswax) , Butyrospermum Parkii Butter (Shea butter), Dictamus Creticus (Dittany) Oil, Rosa Damascena Flower (Rose) Oil, Olea Europaea Fruit (Olive) Oil, Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil, Citrus Nobilis (Mandarin) Oil, Boswellia Serrata (Frankincense) Gum, Cistus Ladaniferus Leaf/Stem (Labdanum) Extract, Eugenol, Geraniol, Linalool, Citronellol, Limonene (components of essential oils, 100% natural)


 
     Vad som händer med huden

Fettproduktionen avtar med åldern och hyn kan då upplevas torrare. Det är särskilt viktigt för en torr hud att kompensera det bortfallet, med en näringsrik ansiktskräm. Ju äldre vi blir desto långsammare går även cellförnyelsen och det är därför man kan uppleva att huden förlorar sin lyster. 24h Anti-aging Face Cream motverkar effektivt torr hy som är en stor orsak till rynkor. De naturliga ingredienserna boostar huden med näring och lyster. Huden blir slät och djupt återfuktad. Passar utmärkt i torra miljöer och klimat. Framförallt i Scandinavien är det viktigt att smörja in den känsliga huden i ansiktet med en fuktbevarande ansiktskräm och skydda den mot kyla.
     Näring till huden

Krämen innehåller bivax som enligt studier är en unik skatt från naturen på grund av sina starka anti-aging egenskaper. Det dyrbara bivaxet är rikt på citrus-extrakt, en ört känd sedan antiken för sin fantastiska anti-aging förmåga. Bivax innehåller dessutom fler 100 % naturliga ingredienser som förbättrar hudens elasticitet samt förnyar den. Oljorna ökar fukthalten i huden. Nerolioljan stimulerar cellförnyelsen samt förebygger brustna blodkärl. Neroli lugnar dessutom den känsliga huden runt ögonen och gör din hud sammetslen.
    Varför naturliga ingredienser

Det finns idag tusentals anti-aging krämer på marknaden att välja mellan. Bakom varje anti-aging produkt ligger mycket arbete, studier och tester. Man vill ju trotts allt bromsa hudens naturliga process - åldrande. Innehållsförteckningen på anti-aging-produkter blir många gånger lång och svår att uttala. Bland dessa  effektiva ämnen är en del naturliga och en del långt ifrån. Många produkter marknadsför sig som naturliga men innehåller ändå främmande framtagna kemikalier. Vi uppmanar dig att alltid läsa noga på produktens baksida vad den innehåller. Det är då viktigt att kunna skilja på vilka ämnen som är skadliga och inte. 


Ethylhexyl Palmitate och Sorbitan Oleate är två vanliga ämnen i anti-age-krämer som är kopplade till organtoxicitet, allergier och hudirritation. Även mineralolja är vanligt förekommande i hudvårdsprodukter. Dessa blockerar porerna i huden och ökar risken för allergier, hudutslag och även tumörer. De har kopplats till lever och njurskador. Mineralolja framställs ur råolja precis som den olja du använder i bilmotorn. Det används sedan i hudvårdsprodukter på grund av dess viskositet. Men detta ämne förstör samtidigt hudens naturliga förmåga att eliminera toxiner. Mineralolja kan döljas under olika namn.


Kom ihåg att en hel del ämnen är rakt av skadliga för din hud. Ett mycket vanligt ämne i anti-aging produkter är alpha-hydroxy acids (AHAs), som ska hjälpa till att minska rynkor och ta bort linjer. Detta däremot till ett mycket högt pris. Denna syra berövar hudytan på sitt yttersta skyddande lager som annars absorberar långvågig ultraviolett strålning från solljus. Huden lämnas alltså väldigt sårbar för solskador men även för farliga gifter. AHAs ökar risken för en farlig hudcancer som kallas malignant melanoma. Bisabolol är ännu en kemikalie som berövar hudytan på sitt yttersta skyddande lager. Effekten av denna kemikalie är ännu mer allvarlig eftersom att den dessutom är en penetrationsförstärkare, vilket innebär att den ökar upptaget av kosmeceutiska ingredienser genom huden in i blodet. Limonene är ytterligare en vanlig ingrediens i anti-aging produkter. Det är ett väldokumenterat cancerframkallande ämne. 


Dagens anti-aging produkter innehåller allt från starkt giftiga blommor (nerium) till genmodifierade ingredienser. Men var medveten om att säkerheten med dessa ämnen inte har studerats tillräckligt. Listan över farliga anti-aging ämnen är lång och blir längre som företag försöker hitta nya sätt att minska rynkor.


Du smörjer in dig med dessa ämnen dagligen. De kan orsaka livshotande sjukdomar. Om du vill undvika dem är MyAroma ett bra val. Vad vi brukar säga är att om du inte kan äta det, använd det då inte på din hy. Detta eftersom att det du smörjer in dig med kommer att ta sig in i din kropp, bara inte genom munnen utan genom huden. Det tar endast 26 sekunder för starka kemikalier att absorberas in i blodet via huden.